Anonieme Dokters
  ABS-artsen  

Home
Wie zijn wij?
Veelgestelde
vragen
Verhalen
Literatuur
Links

Aanmelden

ABS-artsen
 

 

De zelfhulpgroep Anonieme Dokters is blij met de komst van ABS-artsen, het  hulpproject van de KNMG voor verslaafde collega's.

De KNMG schrijft daarover:

ABS-artsen: abstinentie en antiblokkeersysteem bij artsen

Een verslaving kan iedereen overkomen. Ook artsen.
Artsenorganisatie KNMG vindt het van belang om artsen met verslavingsproblemen zo goed mogelijk te helpen. Met het project ‘ABS-artsen’ wil de KNMG voorkomen dat artsen blokkeren vanwege een verslaving.

Verslaafde artsen leiden een leven dat gevaarlijk is voor hun eigen gezondheid. En als zij niet tijdig worden behandeld, kunnen patiŽnten ook risico's lopen. Het is daarom belangrijk om artsen met verslavingsproblemen zo goed en snel mogelijk te helpen. 
Lees verder...

Prof. dr. Gerrit van der Wal, oud-inspecteur-generaal van de IGZ, voormalig huisarts en nu voorzitter van de stuurgroep van ABS-artsen:

“Ik noem het ook wel Terugval-preventieprogramma. Dat is namelijk waar het om gaat: we willen deze artsen helpen voorkůmen dat ze na behandeling terugvallen in hun oude patroon.”
Lees verder...

Zoekt u een zelfhulpgroep om daarmee uw abstinentie kracht bij te zetten? Lees dan hier meer over de Anonieme Dokters...


 home

ABS-Artsen
Steunpunt voor artsen met een verslavingsprobleem
Ga naar de website...

Physician Health Program
Addiction Treatment for Doctors
Ga naar de website...

How are addicted physicians treated?
A national survey of  physicians health programs
Journal of Substance Abuse Treatment 37 (2009) 1-7
Download pdf-file...